Uitgeverij René de Milliano
€12,50 BESTELNUMMER #540
Paperback 76 pp, 162 x 225 mm.
Shirley Brandeis en Arno Tijnagel
Het geheugen van Bos en Lommer
Dit boek is gebaseerd op een serie interviews die Shirley Brandeis van eind 2006 tot begin 2008 voerde met ruim dertig oudere bewoners van stadsdeel Bos en Lommer. De oudste, Mariska Gáspár, kwam in 1922 naar ons land en maakte naam als schilder. Bij het uitkomen van dit boek is ze 98 jaar oud. De jongste, Ahmed Jilali, is nu net veertig en groeide op in de Spaarndammerbuurt. Hij verhuisde op vijftienjarige leeftijd naar de Hoofdweg en is tegenwoordig eigenaar van meerdere bakkerijen in Amsterdam. Aan de hand van de opvallende portretten van Arno Tijnagel, vele kiekjes uit de fotoalbums en de moderne archiefbeelden van stadsdeel Bos en Lommer komt de geschiedenis van het stadsdeel ook visueel tot leven.

Shirley Brandeis werd in 1972 geboren op de wallen. Als kleuter verhuisde zij naar de westelijke tuinsteden en ging van Amsterdams verre westen houden. Als zelfbenoemd promotor van Nieuw-West draagt ze nu haar liefde voor de westelijke stadsdelen van Amsterdam uit als docent, als fotograaf, als freelance journalist voor kranten en websites en als schrijfster van dit boek.


Te bestellen door overmaking van €12,50 naar NL02ASNB0950422452 van René de Milliano te Alkmaar o.v.v. bestelnummer #540 en uw postcode + huisnummer.
Amsterdam West