Uitgeverij René de Milliano
€7,50 BESTELNUMMER #120
Paperback 76 pp, 170 x 160 mm.
Ton Heijdra
Het sarphatipark, een oase van rust
Het Sarphatipark is een oase van rust in de dichtbevolkte Amsterdamse Pijp. Het is in de vorige eeuw in het kader van de stadsuitbreidingen aangelegd. Aan de wieg van de uitbreidingsplannen staat dr. Samuel Sarphati, naar wie het park ook genoemd is en die in het park met een monument geëerd wordt.Het Sarphatipark is een prachtig voorbeeld van de Engelse landschapsstijl en vormt samen met de aangrenzende karakteristieke huizen, ook wel het fluwelen randje genoemd, een uniek cultuurhistorisch monument.

Ton Heijdra doet verslag van de rijke geschiedenis: de rendez-vous hotelletjes, de bekende bewoners, de joodse bevolking en de recente controverses over de inrichting van het park. Deze uitgave over het Sarphatipark is na De Albert Cuyp - Geschiedenis van een bruisende markt het tweede deel in een reeks over de geschiedenis van de Pijp. Aan de hand van vele, vaak unieke illustraties laat Ton Heijdra de geschiedenis van dit kleine stukje Amsterdamse groen en omgeving tot leven komen. A.C. Wertheim bij de officiële onthulling van het monument op 15 juli 1886.


Te bestellen door overmaking van €7,50 naar NL02ASNB0950422452 van René de Milliano te Alkmaar o.v.v. bestelnummer #120 en uw postcode + huisnummer.


Oud-Zuid en de Pijp