Uitgeverij René de Milliano
€22,50 BESTELNUMMER #588
Paperback 123 pp, 244 x 225 mm.
Ton Heijdra
Nieuw-West, de geschiedenis van de Westelijke Tuinsteden
De geschiedenis van Nieuw-West begint ongeveer duizend jaar geleden met de dorpjes Sloten en Osdorp. Er wonen voornamelijk boeren, tuinders en kleine neringdoenden. In 1921 wordt de gemeente Sloten geannexeerd en ontwikkelt Amsterdam plannen om de polders te bebouwen. Cornelis van Eesteren maakt hiervoor het beroemde Algemeen Uitbreidings Plan (AUP). De bouw van de Westelijke Tuinsteden start na de oorlog, eerst in Slotermeer en vervolgens in Geuzenveld, Slotervaart, Osdorp en Overtoomse Veld. De nieuwe bewoners komen niet alleen uit Amsterdam, ook de provincies, de overzeese gebiedsdelen en later ook Marokko en Turkije zijn er goed vertegenwoordigd.

De stedelijke vernieuwing die er de afgelopen jaren plaats vindt, zorgt ervoor dat de tuinsteden in rap tempo veranderen. Voor sociaal geograaf Ton Heijdra was dit een belangrijke reden om de geschiedenis uitgebreid te beschrijven. Na zijn eerdere boeken over de 19e eeuwse wijken en de Amsterdamse School buurten, biedt dit rijk geïlustreerde boek weer veel informatie over de geschiedenis van dit boeiende en internationaal befaamde stadsdeel Nieuw-West.


Te bestellen door overmaking van €22,50 naar NL02ASNB0950422452 van René de Milliano te Alkmaar o.v.v. bestelnummer #588 en uw postcode + huisnummer.


Amsterdam West